Geen categorie

Centraal eindexamen wordt volledig afgeschaft!

Volgens bronnen heeft de regering laten weten dat het Centraal eindexamen in Nederland vanaf 2022 afgeschaft wordt. Het is bewezen dat eindexamens slechte invloed hebben op de cijfers van leerlingen. Over het algemeen scoren de leerlingen veel beter tijdens de overige toetsen in hun examenjaar.

Wij spraken hierover met de directeur van het Drogcollege. Hij is het helemaal eens met dit besluit. Hij heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de cijfers van de leerlingen steeds slechter worden op hun eindexamen. Hij denkt dat dit goede invloed zal hebben op het slagingspercentage.

De regering is nog bezig met plannen voor een eventuele vervangende opdracht waar de leerlingen heel het jaar mee bezig zullen zijn.

4 Replies to “Centraal eindexamen wordt volledig afgeschaft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *